Log in
Log in

or
Create an account

or

Thread Are my Focusrite Scarlett 2i4 unbalanced outputs not working properly?

  • 1 comment
  • 2 participants
  • 4,752 views
  • 2 followers
1 Are my Focusrite Scarlett 2i4 unbalanced outputs not working properly?
Hey guys,
1 year ago I bought a Focusrite Scarlett 2i4 interface. For the last year I've been using only unbalanced outputs 1 and 2 (on the back) to connect my speakers to the interface.
Last week I bought Objective2 amp and Audio Technica R70x headphones. Naturally, I connected Objective2 amp to the unbalanced outputs 3 and 4 on my Focusrite Scarlett 2i4 just to find out that they are not working. If I connect either speakers or headphone amp to 1 and 2 they both work no problem (one at a time of course), when I connect them to 3 and 4 there is no sound.

Are my unbalanced outputs 3 and 4 broken or is there some sneaky setting anywhere to enable them? I also tried to connect speakers on 3 and 4 and they are not working, so there is nothing wrong with the amp. I would really like to use both headphones and speakers without having to switch the outputs all the time, so is there any fix for this?
2
Hi WingsOfTime,

Can you confirm that you are selecting outputs 3/4 in your DAW for the master output? Also are you attempting to monitor outputs 3/4 via Direct Monitoring or playback from the operating system of your computer?

Please keep in mind that the DAW output and the output from your OS will default to 1/2 not 3/4 of the Scarlett.

If you are routing audio to outputs 3/4 in your DAW and the issue persists, please open a support ticket with us here: https://support.focusrite.com/hc/en-gb/requests/new

Best Regards,
David // Focusrite Technical Support